2019. június 2., vasárnap

Húsmuffin

Húsmuffin

4 fél csirkemellfilé
só, őrölt fekete bors

A töltelékhez:
kb. 100 g rizs
6 ek zöldborsó
6 ek konzerv kukorica
1 közepes fej vöröshagyma
10-15 dkg füstölt sajt

1 tk grillfűszer
1 tk bazsalikom
2 ek étolaj
kevés olívaolaj
Rama a forma kikenéséhez

A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk , borsozzuk és margarinnal kikent muffinformába rakjuk. Jól belenyomkodjuk, hogy felvegye a mélyedés formáját. A kilógó hússzélekre még szükségünk lesz.
A hagymát apróra vágjuk, rovid ideig dinszteljük, rátesszük a zöldborsót, majd pár percig dinszteljük. Hűlni hagyjuk.
A kukoricát kevés étolajon felforrósítjuk és hűlni hagyjuk.
A rizst sós vízben megfőzzük, 1 ek étolajon megfuttatjuk, még sózzuk, ha kell és bazsalikommal fűszerezzük.
A sütőforma hússal kibélelt mind a 12 mélyedésébe először vékony réteg reszelt füstölt sajtot szórunk, majd 1-1 ek zöldborsót, végul 1-1 ek rizst kanalazunk rá. Ha 6 mélyedés megtelt, ugyanígy járunk el a sárga töltelékkel is: reszelt sajt, kukorica, rizs.
A megtelt formákra ráhajtogatjuk a kilógó hússzéleket is, hogy jól befedje a tölteléket, majd kevés olívaolajjal megkenjük a húsmuffinok tetejét (azaz az alját).
Forró sütőben, 180 fokon, alul-felül előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús enyhe pírt kap. (Ne száradjon ki!)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése