2019. június 19., szerda

Sajttal töltött tárkonyos csibemell

Szeretem a tárkony ízét, de eddig csak levesekben kóstoltam, ezért kipróbáltam a töltött húsokban is. Nekem bevált, ám akinek nem ízlik, az elhagyhatja.

Sajttal töltött tárkonyos csibemell

4 szelet csibemell
4 szelet sonka (ha kisebbek, akkor lehet több is)
4 db Medve kockasajt
ízlés szerint tárkony
szárnyas fűszerkeverék
só, bors

A panírhoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

A sütéshez:
étolaj

A csibemelleket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, jól bekenjük a szárnyas fűszerkeverékkel. Rárakjuk a sonkaszeleteket, majd a sajtot és megszórjuk a tárkonnyal. Feltekerjük vagy félbehajtjuk. Fogpiszkálóval összetűzhetjük.
Bepanírozzuk a szokásos módon: a lisztben meghempergetjük, a felvert tojásban megforgatjuk, végül a zsemlemorzsában is meghempergetjük.
Bő forró olajban megsütjük mindkét oldalát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése