2019. május 31., péntek

Mogyorós/Diós tallér Gesztenye blogjából

Tetejére tehetünk csokit is, de el is hagyhatjuk.

Mogyorós/Diós tallér Gesztenye blogjából

15 dkg margarin
12 dkg barna cukor
1 kk vaníliaaroma (én kihagytam)
1 tojás
35 dkg liszt
10 dkg őrölt mogyoró vagy darált dió
1 tk sütőpor
1 kk fahéj

A margarint krémesre keverjük a barna cukorral, beledolgozzuk a tojást, a vaníliaaromát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mogyoróval, a fahéjjal, majd a vajas keverékbe keverjük.
A tésztából kis golyókat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben légkeverésen 160-170 fokon, alul-felül sütőben 180-190 fokon sütjük, kb. 12-15 percig. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése