2019. június 6., csütörtök

Sajtos virslis kifli

Sajtos virslis kifli

20 g étolaj
20 g cukor
20 g élesztő
20 g só
380 ml langyos víz
260 g rétesliszt
440 g finomliszt

A kenéshez:
tojás

A töltelékhez:
8 db virsli
200 g félkemény sajt

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépben megdagasztjuk és hagyjuk megkelni. Fontos, hogyha a gépben dagasztunk, alulra kerüljön minden folyékony hozzávaló! Akinek nincs kenyérsütőgépe, az simán összekeverheti a hozzávalókat egy tálban, letakarhatja, és hagyjuk 1 órát keleszteni langyos helyen.
A megkelt tésztát 2 egyenlő részre osztom, mindkét részt kinyújtom kb. 35 cm átmérőjű körre. A köröket 8-8 cikkre vágom. Egy cikk vastagabb felére 1 fél virsli és egy csík sajt kerül. Kiflivé tekerem és sütőpapiros tepsire sorakoztatom. Bekapcsolom a sütőt, addig a tészta pihen. A kifliket lekenjük tojással, szórhatunk rá magokat és reszelt sajtot és 180 fokos előmelegített sütőben megsütöm 20 perc alatt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése