2019. június 14., péntek

Köménymagos kifli

Ismét egy kelt tészta recept a gyűjteménybe. Békebeli recept.

Köménymagos kifli

A tésztához:
75 dkg liszt
1 kk cukor
5 dkg élesztő
kb. 6 dl langyos tej

A töltelékhez:
30 dkg margarin
1 ek só
3-4 kk őrölt kömény vagy köménymagok (ízlés szerint)

Az élesztőt a cukorral és egy kevés tejjel felfuttatjuk. Amikor jó, a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Kelesztjük, kb. fél órát, mert hamar megkel.
A margarint a sóval és a köménnyel kikeverjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a sós köményes margarinnal, majd 24 egyforma négyzetre felvágjuk. Az egyik csücskétől kezdve feltekerjük és kifliformára hajlítva sütőpapíros tepsire rakjuk. Úgy rakjuk a tepsibe, hogy 3x4, így 2 tepsibe fér bele ez a mennyiség.
2 tojássárgáját 1 ek vízzel elkeverjük, és ezzel kenjük le a kiflik tetejét. Díszíthetjük köménymaggal. 10 percig még kelesztjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése