2019. június 21., péntek

Tejszínes forró csokoládé

Tejszínes forró csokoládé

10 g cukrozatlan kakaópor
190 g cukor (kevesebb is lehet)
csipetnyi só
2 dl habtejszín
8,5 dl tej
1 tk vaníliakivonat (el is maradhat)

Keverjük össze a kakaóport, a cukrot és a sót egy kisebb edényben. Keverjük bele a tejszínt, majd melegítsük közepes hőfokon úgy, hogy folyamatosan kevergetjük habverővel. Vigyázzunk, mert leéghet! 2 percig főzzük még, s adjuk hozzá a tejet, és melegítsük addig, amíg már nagyon meleg, de még nem forr. Vegyük le a tűzhelyről és keverjük bele a vaníliakivonatot. Alapos kevergetés után már oszthatjuk szét is 4 bögrébe. Hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt nekiesnénk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése