2013. október 3., csütörtök

Olajos paprika

Minden évben szoktunk eltenni olajos paprikát télire. Általában máshol szerezzük be, mert a kertünkben, mint az idén, most sem termett meg az almapaprika. Igaz, csak egy-két palántát ültettünk, de az is kiszáradt a kánikula közepette.
A következő recept vált be a legjobban:

Olajos paprika

5 kg almapaprika
2 l viz
1 csomag befőzőpor
0,5 l ecet
2 dl étolaj
80 dkg cukor

Az almapaprikákat megmossuk, a hibás részeket eltávolitjuk, a csumáját is kiszedjük egy kés segitségével.
Egy edényben odatesszük a vizet főni, majd ha felforrt, beleöntjük a befőzőport, az ecetet, az étolajat és a cukrot. Majd a kicsumázott almapaprikákat is hozzáadjuk. Hagyjuk, hogy párat rotyogjon, végül belerakjuk a megfőtt almapaprikákat a forró lével együtt az előre elmosott és kifertőtlenitett befőttesüvegekbe. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 24 óra elteltével már fogyasztható is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése