2018. április 3., kedd

Krémes

Méghozzá leveles tésztából. Így nem kell bajlódni a tészta sütésével, és hamarabb kész is van a sütemény.

Krémes

500 g leveles tészta
100 g porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
8 dl tej
2 tojássárgája
250 g vaj
2 doboz habtejszín
100 g főzőcsokoládé

A leveles tésztát kettévágjuk. Kinyújtjuk tepsi nagyságúra, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 150 fokon aranysárgára sutjuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: a tej nagyobb részét egy fazékban felforraljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrokat, a pudingport és a tojássárgájákat. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt krémet. A krémet rákenjük az egyik megsült leveles tésztára. A krém tetejére rakjuk a felvert tejszínhabot, majd letakarjuk a másik megsült leveles tésztával, végül a tetejére öntjük az olvasztott csokoládét.
Megvárjuk, amíg a sütemény megdermed, majd forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése