2018. április 30., hétfő

Vakondtúrás sütemény

A vakondtúrás tortára emlékeztető nagyon finom desszert, de tepsin. Kisebb tepsire szólnak az adagok, így duplázni kell, ha nagyobb adagot szeretnénk.

Vakondtúrás sütemény

A tésztához:
2 tojás
90 g porcukor
1 dl étolaj
1 dl tej
200 g finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor

A töltelékhez:
250 g mascarpone
250 ml habtejszín
250 g túró
ízlés szerint cukor
100 g reszelt csokoládé vagy nutella
4-5 g banán

A tésztához a tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral, állandó keverés mellett hozzáadjuk az étolajat. Sűrű masszát kapunk, amelybe belekeverjük a langyos tejet, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Végül óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket. Beleontjuk a vajjal kikent, liszttel megszórt tepsire és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Tűpróba!
A megsült és a kihűlt tésztát kikotorjuk 1 cm-re a szélétől és 1 cm-re az aljától. A kikapart részt felhasználjuk morzsának a végén. A kikapart részt megkenhetjük nutellával, de nem muszáj, így is finom. Rárakjuk a hosszában félbevágott banánt.
A töltelékhez először a habtejszínt kemény habbá verjük. Egy másik tálban mascarponét a cukorral elkeverjük és a végén hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. Majd beleforgatjuk a túrót is. Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét. Vagy törhetünk bele Oreo kekszet, ez csak rajtunk múlik. Rákenjük a banánra és megszórjuk a finomra darabolt kekszmorzsával. Hűtőben tároljuk a süteményt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése