2018. április 16., hétfő

Almás gofri

Dulmina tündérkonyhájából való a recept némi módosítással.

Almás gofri

2 közepes alma, finomra reszelve
10 dkg zabpehelyliszt (finomlisztet raktam bele)
20 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt (véletlenül daralisztet raktam bele)
1 tk szódabikarbóna
1 tk vaníliakivonat
2 dl víz + 1 dl víz + fél dl víz + igény szerint még, hogy viszonylag sűrű, de könnyen keverhető tészta legyen, általában is sűrűsödik még, ha zavaró mértékben, akkor még egy kis víz kell neki
2 ek étolaj

A hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk és fakanállal simára keverjük.
Felfűtött gofrisütőben megsütjük, kb. 10 darab lesz belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése