2018. április 9., hétfő

Ellenállhatatlan feketeleves

Ellenállhatatlan feketeleves

500 ml tej
2 ek étkezési keményítő
200 ml erős kávé
100 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
100 ml habtejszín
kristálycukor ízlés szerint
csokidara vagy csokireszelék a tetejére

Az étkezési keményítőt 4 evőkanálnyi tejben elkeverjük. Mindkét csokit darabokra tördeljük és a maradék tejben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kávét és ízlés szerint megédesítjük. A csokikeveréket kis ideig főzzük és hozzákeverjük az étkezési keményítővel elkevert tejet. Állandó keverés mellett még 2 percig főzzük és levesszük a tűzről. A levest tálalhatjuk hidegen vagy melegen is. Ha hidegen szeretnénk felszolgálni, akkor állandó keverés mellett hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a felszinén bőr ne képződjön.
A habtejszínt keményre verjük.
A csokikeveréket tálkákba öntjük, kanállal a közepébe egy halom tejszínhabot rakunk, csokidarával vagy csokireszelékkel díszítve tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése