2018. március 15., csütörtök

Sajtos cukkinifasírt

A cukkinit fogyaszthatjuk önmagában, azaz zsenge állapotában salátába reszelve vagy karikákra vágva, de kerülhet a nyers hús tésztájába is. A rántott változatáról nem is beszélve.
Most egy fasírtváltozatot mutatok be.

Sajtos cukkinifasírt

1 nagyobb cukkini
1 tojás
só, bors
kb. 15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg jól olvadó sajt (érdemes többfélével kipróbálni)

A cukkinit meghámozzuk, magostól lereszeljük a nagyobbik lyukú reszelőn. Hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd összegyúrjuk. Ezután válik el, hogy a zsemlemorzsa elegendő volt-e. Melyik cukkini mennyire vizesedik, milyen durva a zsemlemorzsa, mekkora a tojás, stb. Ha szükséges, adhatunk hozzá az alapanyagokból.
A sajtot kockákra vágjuk. Golyókká formáljuk a masszát, közepébe sajtkockákat rakunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, végül forró olajban kisütjük őket.

TIPP: Reszelhetünk a masszába sajtot és szezámmaggal is megszórhatjuk. Vagy a panírozásnál a zsemlemorzsába tehetünk szezámmagot és reszelt sajtot. Vagy sajtkocka helyett szalonnakockát/kolbászkarikát/virslikarikát rakhatunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése