2018. február 17., szombat

Csokikrémes torta

Apukám közelgő születésnapja alkalmából készült ez a torta nálunk. Merthogy mi is tudunk tortát sütni, csak a díszítést kell gyakorolni. Állíthatom elsőre nem is lett rossz, bár meggyűlt vele a bajunk rendesen :)

Csokikrémes torta kb. 26 cm-es tortaformához:

6 tojás
180 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
80 g finomliszt
60 g étkezési keményítő
60 g kakaópor
300 g főzőcsokoládé
375 g habtejszín
250 g mascarpone vagy zsíros túró

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 90 g kristálycukorral habosra verjük. A tojássárgájákat szintén 90 g kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A masszába, a tojássárgájás masszába hozzáadjuk a liszttel összekevert étkezési keményítőt és a kakaóport. Végén beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
A 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük, belerétegezzük a tésztát és előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük. Tűpróba! A megsült tortát kifordítjuk és kihűtjük a sütőrácson.
A főzőcsokoládét vastagra tördeljük, vizgőz felett felolvasztjuk és szobahőmérsékletűre hűtjük. Belekeverjük a mascarpone-t vagy a túrót és finoman beleforgatjuk a keményre vert habtejszínt.
A kihűlt piskótatésztát 3 egyenletes vastag részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük az 1/3-ad krémmel, rárakjuk a másik részt és szintén megkenjük az 1/3-ad krémmel. A tortát befedjük a felső résszel, az egészet megkenjük a maradék krémmel és 4 órára hűtőbe rakjuk.

Díszítéshez használtunk 1 tábla fehér csokit, amelyet vizgőz felett felolvasztottunk, habzsákba töltöttünk és a torta szélén szépen elhúztuk. Rácsokat is nyomtunk a torta tetejére, majd eperszemekkel körberaktuk és a maradék krémből kis kupacokat nyomtunk köré. Végül felolvasztottunk fél tábla főzőcsokit, hogy némi dísz kerüljön az eper köré.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése