2013. április 9., kedd

Tangó szelet

Sokszor hallottam és láttam is képeket róla. Csak a piskótatallért kellett beszerezni és már készülhetett is.
Nevét valószinűleg onnan kapta, hogy aki elkészitette, örömében tangót járt, mert nagyon szép látványt nyújt.

Tangó szelet

A tésztához:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
1 tojás
10 dkg porcukor
1 tk sütőpor
1 ek kakaópor
1 dl tej

A krémhez:
1 l tej
3 csomag vaniliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaniliás cukor

Tetejére:
1 csomag piskótatallér
olvasztott csoki

A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk annyira, hogy könnyen nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle előmelegitett sütőben 170 fokon sütőpapiron 20x30 cm-es tepsiben kb. 10 perc alatt.
A krémhez a tejben elkeverjük a vaniliás pudingporokat, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, utána hozzákeverjük a cukrokkal habosra vert margarint. 
A krémet kétfelé osztjuk. Az egyik felét a két lap közé, a másik felét a tetejére simitjuk. Kirakjuk sorban a piskótatallérokat és izlés szerinti mennyiségű olvasztott csokival meglocsoljuk.
Pár óra múlva, de egy éjszaka után még jobb, tálalható.



Vass Lászlóné receptje. Köszönet érte!

1 megjegyzés: