2013. április 16., kedd

Citromos pudingkrém tejszinhabfagylalttal

Megkivántam a pudingot, főleg a citromosat. Mivel a többiek se maradjanak édesség nélkül, elosztottam háromfelé és készitettem hozzá tejszinhabot porból.

Citromos pudingkrém tejszinhabfagylalttal

A pudingkrémhez:
1 csomag citromos pudingpor
5 dl tej
2 ek nádcukor
1 kk vaj

A tejszinhabfagylalthoz:
1 csomag tejszinhabpor
1,5 dl tej

A diszitéshez:
néhány db kerek alakú babapiskóta
izlés szerinti csokoládé

A pudingport 1 dl tejben elkeverjük a nádcukorral. A többi tejet feltesszük főni, majd ha már langyos, felolvasztjuk benne a vajat. Hozzákeverjük a pudingporos cukros tejet és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, ezalatt párszor megkeverjük, nehogy bebőrösödjön. Majd elosztjuk a hideg vizzel kiöblitett tálkákba vagy akár kis kuglófformába is tehetjük. Betesszük a hűtőbe dermedni.
Ezalatt elkészitjük a tejszinhabot. A tejszinhabport és a tejet egy botmixer segitségével 3 percig verjük. Betesszük a habot a hűtőbe dermedni.
Minél tovább hagyjuk a pudingkrémet és a habot dermedni, annál szebben áll össze a krém és könnyen formázható a hab. 
A puding tetejére rakjuk a piskótákat (nálam virág formájúra kirakva), majd a fagylaltos kanál segitségével (olyant használjunk, amely mozgatható) gombócokat rakunk a piskóta tetejére. Reszelt csokit vagy csokiforgácsokat szórunk a habra, de csokoládékockákkal is diszithetjük.



Az ötlet a tejszinhab fagylalttá való formázásáról onnan jött, hogy amikor benéztem a hűtőbe, még mindig megvolt az egész hab. Apám ugyanis inkább a tejszinhabspray-t választotta. Ti melyiket választanátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése