2013. április 18., csütörtök

Kókuszkocka csokipudinggal töltve

Van az ismerőseim között egy fiatalember, aki szebbnél szebb ételfotókkal kápráztat el minket, szakácstársnőit. Ezt az urat pedig Kautz Józsefnek hivják. Végtelen variációkat talál ki a húsok töltésére, amelyeket nem hétköznapi módon tálal. Guszta süteményei láttán mindenkinek összeszalad a nyál a szájában. Számos receptversenyen elismerték tehetségét.
Az egyik kedvenc süteményemet készitettem el az ő változata szerint:

Kókuszkocka csokipudinggal töltve

A piskótatésztához:
8 tojás
8 ek finomliszt
8 ek cukor
1 kk sütőpor

A pudinghoz:
5 dl tej
1 csomag csokoládés pudingpor
4 ek nádcukor
2 cl rum vagy aroma (elhagyható)
5 dkg mazsola (elhagyható)

A mártáshoz:
6 dl tej
fél csomag csokoládés pudingpor
4 ek nádcukor
5 dkg kakaópor
2 cl rum vagy aroma

A hempergetéshez:
30 dkg kókuszreszelék

A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájákat, a cukrot és a sütőporos lisztet. Előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A mazsolát beáztatjuk.
A megsült piskótatésztát hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
Elkészitjük a pudingot: a pudingporból és a cukorból 5 dl tejjel és a rumaromával pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni, majd a 2 piskótalap közé kenjük a pudingot. Megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával. Hűtjük. Kockára vágjuk.
Utána elkészitjük a mártást: a kakaóport kikeverjük a cukorral, fél csomag pudingporral, a rumaromával és a 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk és hozzáöntjük a kikevert kakaót. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. A pudingos kockákat a csokimártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése