2012. augusztus 1., szerda

Tevepúpos vagy ananászos hús

Megesik, hogy megmarad a vasárnapi ebédről a rizs. Bármilyen húst készítettünk mellé, szinte pillanatok alatt eltűnik a tányérokról. Viszont a köret ott árválkodik. Ilyenkor jól jön egy olyan recept, amely a maradék rizs felhasználásáról szól és hús is van benne :)
Az alábbi recept még a kisebbek ízlését is elnyerheti. Nagyon mutatós és vendégeket is elkápráztatja a látványával.

Tevepúpos vagy ananászos hús 4 személyre

4 szelet csibemell
4 szelet sonka
4 szelet sajt
maradék rizs
mustár
ananászkonzerv

A csibemelleket kevés olajon megsütjük. Egy kacsasütőbe belehelyezzük a megsült csibemelleket. Megkenjük mustárral a tetejüket, ráhelyezzünk mindegyikre 1 szelet sonkát, 1 lecsepegtetett ananászkarikát (darabos is jó, csak nem mutat olyan szépen rajta), ráteszünk egy merőkanállal megformázott rizst és befedjük egy szelet sajttal. Az ananászlevet (csak a kacsasütő aljára kell) egy kevéske vízzel elkeverünk és ráöntjük a hússzeletek közé. Kb. 180 fokon megsütjük.

Ennivaló kis púpok :D

Őszibarackkal is kipróbáltam, de nekem az ananászos jobban bejött :) Köretnek szintén rizst adjunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése