2012. augusztus 12., vasárnap

Emeletes élvezet

Pénteken a "kissé" hűvös idő ellenére nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt. Édességre vágytam és már hetek óta kinéztem ezt a süteményt. Terveztem volna hamarabb is megsütni, csak drága nálunk a túró. Most árválkodott 3 dobozzal is a kevésbé zsíros fajtájából. Ráadásul a szavatossági ideje szerint 2-3 nap múlva lejárt volna.
Több se kellett hozzá, s már csak egy hozzávaló miatt voltam gondban, ez pedig a háztartási keksz volt. Mi ugyanis ritkán veszünk és bizony nem kevés kellett, rögtön 250 gramm a recept szerint...
Szerencsére akadt ennyi még itthon, s így elkészülhetett:

Emeletes élvezet

1. réteghez:
250 g darált háztartási keksz
50 g margarin
50 g porcukor
kevés tej

2. réteghez:
200 g túró
100 g porcukor
2 dl Hulala
1 csomag vaníliás cukor

3. réteghez:
3 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
1,5 csomag vaníliás cukor

4. réteghez:
2 dl Hulala
5 dkg porcukor

Tetejére:
kb. 5 dkg reszelt csoki

A darált kekszet összegyúrjuk a porcukorral, a margarinnal és kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy közepes tepsibe kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
Egy kis utánpótlásra is szükség volt...ebbe több margarin került.

A túrót, ha darabos, krémesítjük némi tejjel, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a keksztésztára simítjuk.

A vaníliás pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, hogy keményebb legyen a tartása és ne keveredjen el az előző réteggel. Egyenletesen rásimítjuk a túrókrémre.

A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás pudingra kenjük.

Tetejére reszelt csokit szórunk és a hűtőbe tesszük tálalásig.
Az alsó habos túróréteg eltűnt, de így is finom volt. :)
A Nosalty oldalán talált recept alapján dolgoztam. Sajnos, improvizálnom kellett, mert mint kiderült menet közben számomra, hogy vaníliás krémporom nincs itthon, így a pudingporhoz folyamodtam. Hogy így is elnyerte a tetszéseteket, döntsétek el Ti magatok :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése