2012. augusztus 13., hétfő

Almás-fahéjas bonbon és Felhő szelet

Ma végre sikerült megkóstolnom Kata almás-fahéjas bonbonját. Persze, ez csak úgy eshetett meg, hogy én készítettem el, mert Kata nagyon messze lakik tőlem... Annyi különbséggel, hogy 3 ek cukor helyett csak 1-et raktam bele és víz is került bele a főzésnél a töltelékbe, ami a párolás során eltűnt. Nagyon finom volt, anyumnak is ízlett, mert megkínáltam vele őt is :)

Recept itt. Köszönöm szépen, Kata! :D




Régebben készült ez a képviselőfánk izére emlékeztető sütemény. Akár az ikertestvére is lehetne...

Felhő szelet

A tésztához:
3,5 dl víz
csipetnyi só
15 dkg margarin
18 dkg sima liszt
6 tojás

A krémhez:
fél liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek kristálycukor
1 csomag margarin vagy vaj
20 dkg cukor

A mázhoz:
csoki

3,5 dl vizet odateszünk forralni, teszünk bele egy csipetnyi sót. Ha felforr, hozzáadunk 15 dkg margarint és 18 dkg sima lisztet és megfőzzük. Levesszük a tűzről, és ha egy kicsit kihűlt, hozzáadunk 6 tojást. A tésztát 2 pléhben sütjük.

A pléheket kikenjük margarinnal, és kiöblítjük egy pici vízzel. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, nem szabad benézni a sütőbe.

A krémhez fél liter tejben elkeverünk 2 csomag vaníliás pudingport, hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot és még 2 ek kristálycukrot, és ezt mind összefőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverünk 250 g margarint vagy vajat, 20 dkg cukorral.

Tetejét leönthetjük olvasztott csokival.



Hasonlit a képviselőfánkra, ugye? Kockákra vágva is tálalhatjuk. Eredeti neve csak Felhő :D Szerintem, ha az égen ilyen felhők úszkálnának, már régen tükörsima lenne az égbolt :))))))))))))))))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése