2013. november 4., hétfő

Lecsós hús

Ebédre egy ötlet:

Lecsós hús

8 szelet karaj
só, bors
liszt
kevés étolaj
1 üveg lecsó vagy 4-5 paprika és 3 db paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Kevés étolajon hirtelen megsütjük. Kiszedjük egy edénybe, amelyben főzzük tovább, forró vizzel leöntjük, amennyi ellepi. 
Abban a zsirban, amiben a húst sütöttük, megdinsztelünk egy hagymát, ráforditjuk az üveg lecsót, amit ha úgy szeressük, összemixelhetjük. Ha friss zöldségekből készitjük, akkor a hagymára tesszük az apróra vágott paprikát és paradicsomot.
Amikor már a zöldségek (vagy a kész lecsó) már félig megpuhult, akkor összeöntjük a hússal és egyet forralunk rajta. Izesitjük.
Mindenféle körettel finom (krumpli, tészta, knédli, tarhonya, rizs).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése