2013. november 13., szerda

Tojásos tészta

A tészta megunhatatlan, mert sokféle formája, azaz alakja van. Ráadásul rengeteg variáció, hogy mi kerülhet rá.
A legjobban ezt szeretjük:

Tojásos tészta

1 csomag tészta (a legjobb ebben az esetben a csőtészta)
6 tojás

A tésztát a csomagoláson feltüntetett használati útmutató alapján kifőzzük: egy edényben vizet tesszük főni, mikor felforrt a viz, beleöntjük a kivánt mennyiségű tésztát (1 l vizhez 100 g száraz tészta javasolt) és fajtájától függően néhány percig időnként megkavarva, nehogy leragadjon, főzzük. Tehetünk a tojásmentes tészta vizébe étolajat is.
Egy másik edénybe étolajat teszünk, kb. 2 evőkanálnyit. Reszelhetünk bele vöröshagymát is, de nem szükséges. Beleöntjük az időközben felvert tojásokat, és folyamatosan kevergetve megsütjük. Úgy félidőtájban hozzáadjuk a leszűrt, kifőtt tésztát és a tojásokkal együtt kevergetjük, nehogy leégjen. Mikor már átsült a tojás, tálaljuk. Adhatunk mellé savanyúságot, kovászos uborkát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése