2013. augusztus 4., vasárnap

Barackos pite grizes tésztával

Ezt a süteményt már nagyon sok gasztrobloggertársam megsütötte, igy hát én is csatlakoztam hozzájuk :) Nem bántam meg, mert rögtön a kihűlés után fél tepsivel elfogyott... Köszönet a receptért Gabinak, nagyon bejött nekem ez a pite!

Barackos pite grizes tésztával

10 dkg búzadara
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
25 dkg natúr joghurt (nálam került bele tejföl is)
2 tojás
7 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
7 dkg olvasztott vaj
barack izlés szerint

A lisztet egy tálban összekeverjük a búzadarával és a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, majd a joghurttal és a már kihűlt olvasztott vajjal is. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, ezután 30-40 percig állni hagyjuk, hogy a búzadara kicsit átpuhuljon. Addig az őszibarackokat (nálam ez a fajta barack volt), megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és a fél barackokat megszórjuk pici porcukros búzadarával, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát sütés közben. A tésztát vajazott és lisztezett 20x25 cm-es tepsibe öntjük, a félbarackokat a héjával lefelé rárakjuk a tésztára, majd előmelegitett alul-felül sütőben 190 fokon kb. 20 percig sütjük, tűpróbáig. Négyzet alakúra vágjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.



Ő is kért volna belőle, csak nem kapott :D

2 megjegyzés:

  1. Szegény kutyi, ilyen finomságból kihagyni :)
    Receptet vittem, köszönöm :), szilvával sül majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az édeset nem eszi meg, csak a csontos meg a húsos kaját :D Jó sütögetést! Megéri dupla adaggal kezdeni, mert erősen fogy.

      Törlés