2013. augusztus 15., csütörtök

Ecetes uborka

Anyukám bevált receptje. Minden évben igy rakjuk, rakja el az uborkát, hogy télen is élvezhessük az izét.

Ecetes uborka

kb. 7 kg uborka
100 g Deko befőzőpor vagy kapros savanyúságtartósitó
60 dkg kristálycukor
0,5 l 8%-os ecet
1,75 l viz

Az uborkát megmossuk, és mosogatószerrel átmosott üvegekbe rakjuk.
Megfőzzük a vizet az ecettel. Mikor felforrt, belerakjuk a befőzőport és 5 percig főzzük. A befőttesüvegekbe, mikor már az uborka is benne van, beleöntjük a levet és lezárjuk a tetejét. Egy vizzel teli edényt odateszünk a tűzre és belerakjuk az uborkás befőttesüvegeket. 25-30 percig főzzük, sterilizáljuk. Utána hagyjuk kihűlni. Majd meleg dunsztba tesszük. 24 óra leteltével elrakhatjuk az éléskamra polcaira.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése