2016. augusztus 25., csütörtök

Római tálban sült csirke

Egy finom ebéd vagy vacsora.

Római tálban sült csirke

1 csomag mirelit zöldség (kukorica, zöldborsó, sárgarépa)
2 tojásfehérje habnak felverve
3 db főtt tojás
só, bors ízlés szerint
1 egész csirke
2-3 db krumpli
1 db vöröshagyma
kevés olívaolaj

A mirelit fagyos zöldséget összekeverjük a 2 felvert tojásfehérjével, a 3 db főtt tojással. Sóval, borssal ízesítjük.
A csirkét megmossuk, besózzuk. Majorannával és csirkefűszerrel kenjük be alaposan.
A római tál aljára 1 sor felkarikázott meghámozott krumplit rakunk.
A csirkébe beletöltjük a zöldséges keveréket, a csirkét a felkarikázott krumplira tesszük.
A maradék zöldséget a csirke köré szórjuk. A vöröshagymát negyedekre vágjuk, és a maradék krumplival a tálba rakjuk. Olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk. Ráhelyezzük a római tál tetejét.
Hideg sütőben 60-80 percig sütjük.

Megjegyzés: A római tálat használat előtt áztassuk be hideg vízbe annyi ideig, amennyi időt eltölt a sütőben.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése