2013. július 30., kedd

Blogszületésnap 1. évfordulójára

Igen, a blog születésnapot ünnepel! A 12 hónapnyi billentyűütögetés alatt közel 200 recept került fel az oldalra, vannak közöttük olyanok is, amelyekről még eddig hallani sem hallottam, most pedig meg is kóstolhattam, köszönhetően azoknak a gasztrobloggereknek, akiktől rengeteg jó tanácsot, tapasztalatot kaptam a finomságok elkészitéséhez. Köszönöm a sok segitséget és tippet Nektek, kedves barátaim! És hálás köszönetem azoknak is, akik feliratkoztak a hirlevelemre.
Habár ajándékkal illene megünnepelni, az most várat egy kicsit magára... Mert annyi blog ünnepel szintén, hogy élvezhessék ők is, legyenek ők a középpontban most. Meg mert mindenki nyaral... Egy érdekes infó, csak megjegyzésképpen, a blogom ugyanazon a napon jött létre, mikor anyukám született.

Most pedig Hankka blogszülinapi játékára hivnám fel a figyelmet, amelyre vinném:

Citromos lime limonádé

2 citrom
30 ml limelé
kb. 1 l szénsavas ásványviz
3-4 kk nádcukor vagy néhány csepp édesitőszer

A citrom levét kifacsarjuk, majd egy kancsóba öntjük. A limelét is hozzáöntjük. Felöntjük ásványvizzel. Édesithetjük izlés szerint. Betesszük a hűtőbe 1 órára vagy néhány jégkockát adunk hozzá. Kitűnő hűsitő nyáron.
Készülhet "rendes vizből is". Ebben az esetben felteszünk egy edényben vizet főni, amelyben előzőleg elkevertük a cukrot. Forráspontig hevitjük, majd levesszük a lángról és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, és a limelét is. Hűtőbe tesszük és tálaláskor jégkockákkal és szivószállal kináljuk.





Tudom, nem recept, de nekem izlett és ez a saját verzióm, amelyet lehet még tovább fejleszteni vagy akár módositani az otthon fellelhető alapanyagokból.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog születésnapot kívánok Anyukádnak, és természetesen a blognak is! :) Kívánom, hogy továbbra is leld örömödet a sütés-főzésben és a blog írásában! :) A limonádé pedig nagyon finom hűsítő itóka lehet, jól fog esni! :) Köszönöm, hogy részt veszel a játékban, jegyzem a linket! :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! További sok sikert és finomságot kívánok! :-)

    VálaszTörlés
  3. Sok boldog blogszülinapot, és további sikeres blogolást kívánok!
    Anyukádat úgyszintén köszöntöm születésnapján!
    Jaj, de jó, hogy hozod ezt a limonádét Hankka partyjára!
    Jól fog esni a szomjazóknak, én egyébként is imádom a zöldcitromot.

    VálaszTörlés