2013. május 16., csütörtök

Hajdinapalacsinta

Van egy bevált receptem a palacsintatésztához, de szerettem volna az egészségesebb alternativát választani. Hajdinaliszttel kisérleteztem. És bevált :)

Hajdinapalacsinta

66 g hajdinaliszt
csipetnyi só
20 g vaj
166 ml tej
1 tojás
napraforgó olaj vagy vaj a sütéshez

A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, hogy folyékony legyen. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a csipetnyi sót, majd a tojással is elkeverjük. Fokozatosan a tejet adagolva is elkeverjük. Végül az olvasztott vajat is hozzáadjuk, simára keverjük. A tálat letakarjuk folpackkal (fóliával), majd a tésztát 2 órán át a hűtőben pihentetjük. A pihentetési idő leteltével kivesszük a palacsintatésztát a hűtőből, alaposan átkeverjük. Egy palacsintasütőt pici olajjal kikenjük, majd a tűzre tesszük, ha már meleg, kis merőkanállal a közepére öntjük a masszát, majd a serpenyőt ferdén tartva, körözve szétoszlatjuk a serpenyő felületén a tésztát, a tűzre tesszük, átsütjük, majd fakanál segitségével megforditjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük, majd egy előkészitett tányérra csúsztatjuk. Igy járunk el, amig a tészta el nem fogy
Tálalhatjuk izlésünknek megfelelő töltelékkel: lekvárral, kakaóval, túróval, stb.Ez 2 emberre való adag, 6-8 palacsintára elegendő. A receptet a Nosalty-ról vettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése