2012. október 17., szerda

Pizzás csiga

Ismét egy recept a legújabb szakácskönyvemből. Ez egy sós sörkorcsolya a jóízű esti beszélgetésekhez.

Ki ne szeretné?

Pizzás csiga

A tésztához:
50 dkg liszt
2 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg puha margarin
3 dkg élesztő
2 ek tejföl
1 kk kristálycukor
1 tk só

A töltelékhez:
20 dkg csirkemellsonka
15 dkg trappista sajt
30 dkg pizzakrém
kb. 0,5 dl étolaj

Tetejére:
1 tojássárgája
15 dkg trappista sajt

A tejet a cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojássárgájákat, 5 dkg margarint, a tejfölt, a teáskanálnyi sót és a megkelt élesztőt. Jó hólyagosra kidolgozzuk a tésztát és 1 óráig letakarva meleg helyen kelesztjük. Ezalatt lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn a trappista sajtot és a sonkát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra alul-felül sütő esetében. A tepsit kivajazzuk.
A megkelt tésztát kettéosztjuk. Mindkét darabot 0,7 cm-es vastagságúra kinyújtjuk. A két téglalapot lekenjük az olajjal, majd a pizzakrémmel. Kettéosztjuk a tölteléket, és rászórjuk egyenletesen a reszelt sonkát, majd a sajtot, de 15 dkg-t meghagyunk a tetejére. Feltekerjük, felvágjuk 1,5 cm-es darabokra, és a tepsibe rakjuk. Lekenjük felvert tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal. Ismét kelesztjük egy fél órát.


Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. Ha kész, langymelegen is fogyaszthatjuk, de másnapra még jobban összeérnek az ízek.

1 megjegyzés: