2012. július 23., hétfő

Hideg torta

Ma van keresztapám 51. születésnapja. Habár tortát nem sütöttem neki, hanem egy ismerőstől lett rendelve, ez alkalomból közkinccsé teszem egy bevált tortareceptemet, amit bárki könnyedén összeállíthat. Előnyei, hogy nem kell sütni és a gyermekek is könnyedén, akár szülői felügyelet nélkül is elkészíthetik.

Hideg torta (nevét onnan kapta, hogy nem sütjük :D)

1 csomag kerek alakú babapiskóta
4 doboz 16%-os savanyú tejszín (ha kapható, akkor Rajo márkájú kék színű poharas tejföl)
4 csomag vaníliás cukor
őszibarack/sárgabarack befőtt (konzerv) vagy banán (ez utóbbival finomabb)

Vegyünk elő 1 kapcsos tortaformát és 1 kisebb tálat. A kapcsos tortaforma aljára kerek babapiskótákat helyezünk. A tálban elkeverjük az egyik savanyú tejszínt az egyik csomag vaníliás cukorral (közben kóstoljuk meg, hogy elég lesz-e 1 ek cukor bele). Elsimítjuk a babapiskóták tetején. A krémre babapiskótákat rakunk, majd kikeverjük egy másik savanyú tejszínt egy csomag vaníliás cukorral. Rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tejszín. A középső réteg a gyümölcs legyen: a banánt karikákra vágjuk (ha a barackot választottuk,  akkor azt is felszeleteljük). Tetejét kakaóporral, csokireszelékkel, tortadarával vagy a gyümölccsel is díszíthetjük. Kb. 4 órát dermesztjük a hűtőben, de ha előző nap készítettük el, akkor sem történik semmi baj, csak még jobban összeérnek az ízek.


Hosszadalmasabb leírni, mint elkészíteni :)

Tejszínt lehet joghurttal helyettesíteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése