2012. július 27., péntek

Kiflis nyárs

Ma egy szokatlan kombinációt próbáltam ki. Bizonyára mindenki evett már sajtos virslit vagyis virslit sajttal :), ez viszont merőben új volt, legalábbis számomra.

Kiflis nyárs vagy spíz, kinek hogy tetszik :D

2 kifli
2 vastag virsli (nekem vékony volt itthon)
200 g kemény sajt
3 tojás
4 ek finomliszt
1 ek mustár
olaj

A kiflit és a virslit karikára vágjuk, a sajtot kockára szeleteljuk. Felváltva egy hústűre vagy hurkapálcikára tűzzük. A tojást villával felverjük, hozzákeverjük a mustárt, a lisztet, a sót. Sima masszává keverjük. Beleforgatjuk a nyársakat, és minden oldalát megsütjük forró olajban. Melegen tálaljuk, zöldséget adunk mellé.

Kifli-virsli-sajt, váltakozva :)



Elég sokáig kellett keverni, mig sima lett...

A masszánál csak fele mennyiséggel dolgoztam, de a pálcikára feltűzdelt alapanyagok mennyisége megmaradt a receptben leirtaknál. 5 darab lett. Sajnos, nem lett szép a fotó...még a beállitásokkal gondban vagyok.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Még sosem ettem ilyent, de legközelebb, ha nincs kedvem főzöcskézni tökéletes választás lesz :)

    VálaszTörlés