2019. július 1., hétfő

Vendégváró kifli

Vendégváró kifli

A tésztához:
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 tojás
2 ek cukor
1 dl étolaj
2 dl tej
1 kefír (tej és tejföl keveréke is jó)

A kenéshez:
1 csomag margarin
1 ek só

A kenéshez a csomag margarint és a sót habosra keverjük. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal jól kidolgozzuk. Hagyjuk megkelni.
A tésztából 8 kis cipót formálunk. Kettesével kinyújtjuk őket, mert egy adag kiflihez 2 lap kell. Az egyik lapot megkenjük a sós vajjal (megolvaszthatjuk a vajat, mert így könnyebb kenni), és rátesszük a másik lapot. Sonkával is lehet tölteni, azzal még finomabb, csak akkor a lap ráhelyezése előtt tegyük rá. A kinyújtott tésztát 12 háromszöggé osztjuk. A háromszögeket a szélesebb végénél kezdjük feltekerni kifli formájúra. Tojássárgájával vagy tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése