2018. december 21., péntek

Szilvalekvárral töltött mézeskalács

Az ünnepi asztalra.

Szilvalekvárral töltött mézeskalács (kb. 17 db-hoz)

150 g finomliszt
40 g porcukor
30 g puha vaj
2 ek méz
1 tojás
1 kk mézeskalácsfűszerkeverék
fél kk szódabikarbóna
szilvalekvár
pogácsakiszaggató, amelynek átmérője 5 cm

Először egy nagy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, az átszitált porcukrot, a mézeskalácsfűszerkeveréket és a szódabikarbónát.Végül hozzáadjuk a puha vajat, a mézet és a tojást, és nem ragadós tésztává dolgozzuk. Szükség szerint adhatunk hozzá lisztet. Betesszük a hűtőbe 1-2 órára.
A tésztát kinyújtjuk 0.5 - 1 cm-re és köröket szaggatunk ki belőle. Pogácsaszaggatót használjunk, amelynek átmérője 5 cm. Mindegyik körre rakunk 1 kevés szilvalekvárt, egy másik körrel befedjük, és az oldalát lenyomkodjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a formát és ezzel zárjuk le, hogy a lekvár ki ne folyjon.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a mézeskalácsokat és alaposan felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Még melegen áthúzzuk a sütőpapírral együtt egy hideg tepsire.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése