2016. május 26., csütörtök

Tarja

Az utóbbi időben nagyon rákaptunk a tarjára. Minden változatot kipróbálunk. Most egy egyszerű hagymával gazdagított tarja készült ebédre.

Tarja

4-5 szelet tarja
só, bors ízlés szerint
liszt
étolaj
kb. 2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
rozmaring

A tarját kiklopfoljuk vékonyra, sózzuk-borsozzuk. Megforgatjuk jól lisztben. Kevés étolajon megsütjük mindkét oldalát egy serpenyőben. Ugyanebbe az étolajba a hagymát is megpároljuk, karikákra vágva, a fokhagymát is belerakjuk. Rozmaringgal, sóval, borssal ízesitjük.
Az előre sütött tarjaszeleteket egy tűzálló tálba fektetjük. Rárakjuk a hagymakarikákat. A szaftot ráöntjük a hússzeletekre. Alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése