2014. október 6., hétfő

Gyors almás mézeskalácsos sütemény

Javában tart az almaszezon. Sajnos, megesik, hogy az alma nem szép, a felét el kell dobni, mert rossz. Azonban reszelve is finom, főleg ha egy csábító sütiben végzi. 
Most egy gyorsan összedobható receptet hoztam, amely már azért is szuper, mert nem kell hozzá robotgép és csak egy tálat kell elmosni utána, ahogy Tánya is írta. 

Gyors almás mézeskalács sütemény

300 g rétesliszt
200 g kristálycukor
3 ek kakaópor
100 ml étolaj
100 ml tej
2 tojás
3 alma
1 kk szódabikarbóna
1 kk mézeskalácsfűszerkeverék

A lisztet, a cukrot, a kakaóport, az étolajat, a tejet, a tojásokat és a mézeskalácsfűszerkeveréket egy nagyobb tálban összekeverjük. Az almát a nagylyukú reszelőn lereszeljük, ha szép almákat találtunk, akkor héjastól is lereszelhetjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk és kilisztezzük a tepsit. Az almát hozzákeverjük a masszához, hozzáadjuk a szódabikarbónát is és mindent alaposan elkeverünk. A masszát beleöntjük a tepsibe és hablapáttal elsimítjuk. Kb. 30 percig sütjük és a kávéhoz tálalhatjuk. Tetejére étolajjal elkevert csokit önthetünk vagy csak megszórhatjuk porcukorral.

TIPP: Ha lapos lett a süti, mert nagy tepsiben sült, akkor kenjük meg csipkebogyólekvárral vagy sárgabaracklekvárral, vágjuk fel kockákra és kettőt egymásra téve, a lekváros felükkel, mártsuk meg csokiban minden oldalát. Tegyük száradni őket egy sütőpapírra. Tálalásig hűtőben tárolhatjuk a csokiba mártott szeleteket.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése