2014. augusztus 27., szerda

Hagymás vér

Igen, jól olvassátok: hagymás vér. Méghozzá a libának a vére, de kacsavér is lehet. Keresztanyáméktól kaptunk egy adagnyi libavért, amit sajnos nem mértünk le, igy mennyiségek nélkül irom a receptet.

Hagymás vér

libavér vagy kacsavér
paprika
étolaj
vöröshagyma
paradicsom

A fenti felsorolásból a gyakorlott háziasszonyok és a sütni-főzni szerető urak arra következtethetnek, hogy úgy készül, mint a lecsó. Az étolajon megfonnyasztjuk az apróra vagy kockákra vágott vöröshagymát, rádobjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Hozzáöntjük a libavért, ami nevéhez méltóan vörös folyadéknak kell lennie, és addig sütjük, amig jól átsült, vagyis amig nem kapunk egy barnás szilárd ételt :)
Friss házikenyérrel tálaljuk, és mivel éppen akkor sült ki a rántott csibeszárny, azzal is fogyasztottam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése