2014. május 31., szombat

Alkoholos forró csokoládé

Gondban voltam, hogy miként nevezem el a forró italt, ugyanis az eredeti cime pálinkás forró csokoládé lenne, de ugyebár, ha barackpálinka helyett narancslikőrt teszek bele, akkor már nem pálinkás :) Ezért úgy döntöttem, hogy bár eredeti nevéhez legyen méltó, alkoholosnak nevezem, mert mindkét italfajta alkoholt tartalmaz.

Alkoholos forró csokoládé (4 személyre)

3,5 dl tej
10 dkg tejcsoki, darabokra törve
2 ek kakaópor
1 dl habtejszin
0,5 dl barackpálinka/narancslikőr

Tetejére:
tejszinhab
őrölt fahéj (elhagyható)

A tejet a csokival addig melegitjük kis lángon, amig a csoki elolvad. Beleszórjuk a kakaóport, hagyjuk felforrni, majd a tűzről levesszük. A habtejszint és a barackpálinkát/narancslikőrt belekeverjük. Hőálló poharakba öntjük. Tejszinhabbal koronázzuk és őrölt fahéjjal megszórva kináljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése