2014. március 16., vasárnap

Tepsis tarja 2.

Már van a blogon egy tepsis tarja recept, de az más :) Úgyis lehetne mondani, hogy az a panirozott változat, ez pedig a klasszikus, sőt a körettel sülő hússzeletek. Mert csak burgonya és hagyma kell hozzá. S mivel ez is a sütőben sül, ezért nem lesz olajszagú a lakás.
Mennyiségeket nem irok, mert ez függhet a tepsi méretétől, valamint a család éhségének nagyságától.

Tepsis tarja 2.

4 szelet tarja
burgonya
vöröshagyma
étolaj
viz

amerikai krumplifűszerkeverék

A tarját besózzuk. Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kikenünk étolajjal. A nyers burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, a tepsibe rakjuk. Rátesszük a tarjaszeleteket, majd a felkarikázott burgonya egy részét is ráfektetjük, illetve körberakosgatjuk. A hússzeletekre kerülhet a szintén felkarikázott vöröshagyma is. Meglocsoljuk egy kevés vizzel a krumplikat, hogy jobban megpuhuljanak. Sózzuk, fűszerezzük a krumplikarikákat.
Előmelegitett sütőben kb. 180 fokon 90 percig sütjük. Adhatunk mellé savanyúságot, céklabefőttet vagy ecetes uborkát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése