2014. február 10., hétfő

Virslis leves krumplival

Ideális, ha valami finomra vágyunk, vagy csak szeretnénk átmelegedni ebben a nyirkos időben. És persze, ha a virsli nem akar elfogyni...

Virslis leves krumplival

300 g virsli
4 db krumpli
1,5 dl tej
1 ek étolaj
3 ek finomliszt
csipetnyi só
csipetnyi ételizesitő
izlés szerint darált pirospaprika

A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A virsliről lehúzzuk a bőrt és felkarikázzuk. Az étolajon egy evőkanálnyi finomlisztből világos rántást készitünk. Hozzáadjuk a darált pirospaprikát, kicsit megpiritjuk és hideg vizzel felöntjük. Hozzáadjuk a virslikarikákat és a feldarabolt krumplit, amelyet puhára főzünk. Megsózzuk, ételizestitővel megszórjuk. A tejet és a maradék lisztet összekeverjük és hozzáöntjük a leveshez. Hagyjuk felforrni és levesszük a tűzről. Friss péksüteménnyel kináljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése