2013. december 15., vasárnap

Töltött hússzeletek

Bár a blogom nagy részét a sütemények és kelt tészták képezik, ami akaratom ellenére igy alakult, nem terveztem, azért néhanap előveszek a fagyasztóból 1-2 csibemellet is kiolvasztani. Igyekszem változatosan késziteni, nemcsak kirántani a hagyományos panirban, hanem más izeket is belecsempészve a megszokott módon eltérően bepanirozni, majd kisütve tálalni.

Töltött csibemell palacsintatésztában

4 szelet csibemell
4 szelet sajt
4 szelet gépsonka

A palacsintatésztához:
1 tojás
csipetnyi só
125 g finomliszt
1,5 dl tej

Ezenkivül:
liszt
fogpiszkáló vagy hústű a csibemellek összetűzéséhez
étolaj

A csibemelleket kikloppfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy szelet sajtot és egy gépsonkát. Fogpiszkálóval vagy hústűvel összefogjuk a csibemelleket. Egy kevés finomlisztben meghempergetjük, hogy rátapadjon a palacsintatészta, amely a következőképpen készül: egy tojást felverünk, csipetnyi sóval izesitjük, finomlisztet adunk hozzá, majd annyi tejjel higitjuk, hogy tejszinsűrűségű masszát kapjunk. Csomómentesre keverjük. Belemártjuk egyenként a kevés finomlisztben meghempergetett töltött hússzeleteket úgy, hogy mindkét oldalát befedje, majd forró étolajban kisütjük szintén mindkét oldalát.
Izlés szerinti körettel tálaljuk. Egyaránt jól illik hozzá a tarhonya, a hasábburgonya vagy a rizs. Savanyúságot, kovászos uborkát vagy salátát is adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése