2013. október 24., csütörtök

Töltött fasirt

Ez is a nagybátyámék vendéglátására készült, sok más finomsággal egyetemben. A receptet az Index fórumán találtuk meg:

Töltött fasirt

A fasirthoz:
60 dkg darált sertéshús
1 száraz zsemle
só, bors
fokhagyma
annyi tej, amennyit a zsemle felvesz

A zöldséges töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
1 csomag vegyes zöldség
zsir
1 tojás
1 ek tejföl
kevés reszelt sajt
petrezselyemzöld

A gombás töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
1 konzerv gomba
só, bors
zsir

Ledaráljuk és tejbe áztatjuk a zsemlét. Majd a darált sertéshúshoz adjuk a kifacsart és ledarált zsemlét. Sóval, borssal és reszelőn lereszelt fokhagymával izesitjük. Jól összegyúrjuk és lefedve 1 óráig érleljük.
Közben előkészitjük a töltelékeket:
A zöldséges töltelékhez zsiradékon apróra vágott vöröshagymát piritunk, vagy a vékony csikokra vágott zöldségeket, sárgarépát, zöldborsót, paprikát, stb. félig megpárolunk. Sózzuk. A tojást habosra keverjük a tejföllel, adunk hozzá kevés reszelt sajtot és apróra vágott petrezselymet. Beleforgatjuk a zöldséget.
A gombás töltelékhez szintén kevés zsiradékon apróra vágott vöröshagymát piritunk, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Adhatunk hozzá sonkát is.
A húsmasszát alufólián vékonyan elsimitjuk, rákenjük a zöldséges tölteléket és a fólia segitségével szorosan feltekerjük úgy, mint a palacsintát. Előmelegitett sütőben megsütjük. A megsült töltött fasirtot hagyjuk egy kicsit állni, majd tálalhatjuk krumplipürével és salátával, savanyúsággal.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése