2015. augusztus 7., péntek

Hagymás tarja

Ízletes tarja, amely szétolvad a szájban.

Hagymás tarja (6 főre)

1,5 kg tarja
10 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só ízlés szerint

A szószhoz:
4 ek étolaj
4 ek szójaszósz
10 ek pikáns ketchup
édes őrölt paprika
őrölt feketebors

A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk, a hagymát szeletekre vágjuk.
A hússzeleteket sózzuk, megkenjük az átnyomott fokhagymával és margarinnal kikent tepsire rakosgatjuk őket. Befedjük a hagymaszeletekkel.
Összekeverjük a szószhoz a hozzávalókat. Ketchup helyett használhatunk paradicsompürét is, amelyet mi magunk főztünk be. Ráöntjük a húsra és a hagymára.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 - 1,5 óráig sütjük.
Rizssel vagy krumplival tálalhatjuk.
TIPP: Mi velesütött krumplival ettük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése