2015. május 15., péntek

Bebe kekszes sütemény

Nevét onnan kapta, hogy a boltokban kapható Bebe kekszből készül. Vehetünk már teljeskiőrlésű kekszet is, nemcsak tejes és kakaós változatából válogathatunk. Gyerekkorunk egyik kedvenc desszertje volt, habár még ma is az :) Sokszor készül az ünnepnapokra, mint például szilveszterkor az egyik süti, amelyet felszolgálunk a nálunk vendégeskedő gyerekeknek.
Ezt a pofonegyszerű édességet akár már nagyobb gyerekek is egymaguk elkészithetik, ha már felérik a tűzhelyet. Hiszen csak főzni kell a pudingot és kissé hagyni dermedni a hűtőben, hogy összeálljon és megpuhuljon a keksz is.
Ráadásul látványos desszert is lehet, ha a világos kekszhez csokipudingot főzünk, vagy ha a kakaós kekszre vaniliapuding kerül.
Ezzel nevezek egyben a VKF! 72. fordulójára, amelynek háziasszonya Andrea, az Aranytepsi blogirónője.

Bebe kekszes sütemény

a tepsi méretétől függően:
2 csomag Bebe keksz
1 csomag pudingpor
5 dl tej
2-3 ek kristálycukor

A tepsibe lerakosgatjuk a kekszeket úgy, hogy ne maradjon hézag közöttük. Megfőzzük a pudingot a zacskó használati utasitás szerint: egy kevés tejben elkeverjük a pudingport és a kristálycukrot. A többi tejet feltesszük egy edényben főni, majd ha forró a tej, akkor hozzáöntjük a pudingporos tejet is. Addig főzzük, amig sűrű krémet nem kapunk. A pudingkrémet ráöntjük a kekszekre, majd a tetejére szintén keksz kerül.
Hűtőbe tesszük dermedni.


2 megjegyzés: