2014. november 30., vasárnap

Kávés-csokis keksz

Készülődjünk az ünnepekre a süteménysütéssel :) Aprósüteményeket már most elkészithetjük, hogy később már csak azzal foglalkozunk, hogy kit lepünk meg vele. Mert gasztroajándéknak is kiváló. Főleg, hogy ötletünk sincs mit vegyünk az ajándékozottnak...
Ezt a kekszet leginkább a sport szerelmeseinek ajánlom a szőlőcukortartalmának, valamint az instant kávékrémpornak köszönhetően.
A receptet Csilla konyhájában láttam meg, aki Gerditől leste el ezt a fincsi csemege receptjét kissé módositva. Nálam is másképp készült fruktóz és xilit hiján:

Kávés-csokis keksz

15 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
7 dkg szőlőcukor
2 tk vaniliás cukor
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tej
2 tk instant kávékrémpor
55 dkg liszt
15 dkg csokilencse

A puha margarint, a cukrokat, a tojást, a vaniliát, a sütőport habosra keverjük.
A tejet megmelegitjük, elkeverjük benne a kávékrémport, hozzáadjuk a margarinos keverékhez. Majd elkeverjük benne a lisztet és végül a csokilencsét is.
Fakanállal, majd kézzel keverjük, egy lágyabb masszát kapunk. Pihentetjük a hűtőben kb. 1 órát.
Diónyi darabokat veszünk a masszából, golyóvá formáljuk, utána a sütőpapirral bélelt tepsire helyezzük őket, nem túl közel egymáshoz.
Enyhén vizes kézzel lelapitjuk kicsit a golyókat, majd 170 fokra előmelegitett sütőben több mint 15 percig sütjük, mig a szélei barnulni nem kezdenek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése