2012. július 25., szerda

Sütemények a SAD 7. fordulójára

Amikor Katucikonyha játékot hirdetett, hogy egy megszokott édesség (vagy sósság) külsejét varázsoljuk át, az agyam elkezdett dolgozni... Milyen édességet még nem láttunk még szokatlan tálalásban? Sokat gondolkodtam rajta, végül a következő édességek mellett döntöttem:


Végy egy jó gofrireceptet, ami úgy is finom, hogy gofriként tálalhasd a család elé, de így mutatósabb is lehet, habár nem sikerült a kinézete, mert még a csokimázon dolgozni kell... Az én esetemben az élesztős gofrireceptemet használtam, amit kihűlés után, akár másnap, mikor már senkinek nem kell szárazon, cikkekre szedtem és megkentem lekvárral, és étolajas olvasztott csokiba mártottam a szívek egyik felét. Lehet kakaósan is készíteni, ebben az esetben használjunk fehér csokit.

Élesztős gofri 4 főre:
35 dkg finomliszt
5 dkg kristálycukor
10 dkg puha Rama margarin
3 tojás
2 dl tej
2 dkg élesztő
csipetnyi só
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A puha margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Tovább habosítjuk. Beletesszük a lisztet és az élesztős tejet. Elkeverjük és langyos helyen letakarva kb. 20 percig kelni hagyjuk. A gofrisütőt elomelegítjük és belekanalazzuk a masszát.
Megjegyzés: Tehetünk bele 3-4 dkg jégcukrot is, de azt csak akkor tegyük bele, mikor a tészta megkelt és a gofrisütőbe bekanalazott masszára rakjuk.



Még készült mellette még 1 sütemény is, amelyen csak azon lepődtem meg, hogy ez eddig miért nem fordult meg a fejemben...

Túrós kókuszgolyó kókuszkocka formában 4 főre:
25 dkg túró
20 dkg porcukor (használhatunk édesítőszert is)
15 dkg kókuszreszelék (ebbol tegyünk félre a hempergetéshez)
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj ízlés szerint

A hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belole, a mostani esetben négyzetté, téglalappá alakítottam. Meghempergetjük a kókuszreszelékben.Tálalásig a hűtőben tároljuk.


3 megjegyzés:

  1. Szuper lett mindkettő, de most a kockákból küldhetnél nekem egy-kettőt! :-D

    VálaszTörlés
  2. Szuper receptek! A kókuszosat el is mentettem magamnak! :)

    VálaszTörlés
  3. teller-cake, sajnos elfogyott...de a következőből már repitek Neked! :D

    Isabella, köszönöm! Remélem, neked is izleni fog! :)

    VálaszTörlés